2024. április 20., szombat
FONTOS

Közel 200-an indulnak vasárnap Gyuláról Ferenc pápa miséjére

Szeptember 5-én, vasárnap kezdődött az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten, a Hősök terén.

Magyarország 1938 után immár másodszor rendezi meg a katolikus világeseményt. Az eucharisztia, vagyis az úrvacsora keresztény szertartás, amelyen Jézusnak a kenyérről és borról az utolsó vacsorán mondott szavait és ottani cselekedeteit ismétlik meg liturgikus módon. Közel nyolcvan országból érkeztek zarándokok a katolikus közösség egyik legnagyobb, négyévente megrendezett találkozójára. A szeptember 5-ei nyitórendezvényre Gyuláról is érkeztek.

A szeptember 12-ei záró szentmisét Ferenc pápa celebrálja. Erre az eseményre Gyuláról közel 200-an zarándokolnak. Kovács Péter plébános elmondta, a felkészülés már két évvel ezelőtt megkezdődött. 2019 márciusában érkezett a gyulai Nádi Boldogasszony templomba az a Missziós Kereszt, amely most a budapesti helyszínen a főkereszttől jobbra helyezkedik el.

Kovács Péter elmondta, a kezdetektől fogva egy imádsággal készültek. Kiemelte, a katolikusok az egész országban azért imádkoztak a misék végén, hogy a “…fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon!”

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …