2021. szeptember 17., péntek
FONTOS

185 diák kapott végzettséget igazoló oklevelet

Eddig 185 diák kapott végzettséget igazoló oklevelet a Körös-Maros Alapítvány által szervezett felnőttképzésen – hangzott el azon a keddi konferencián, melyet a Gyulavári Kastélyban tartottak.

Az eseményen hivatalosan is átadták azt az oktatási centrumot, ahol a képzésben részt vevő diákok eddig is tanulhattak. A projekt célja a foglalkoztatás javítása és a határon átnyúló munkaerő-mobilitás elősegítése Arad és Békés megyében.

A térségben működő oktatási intézményekkel és munkáltatókkal együttműködve állásbörzéket és tanfolyamokat szerveznek a hátrányos helyzetű munkakeresők részére. Akik nem rendelkeznek munkaviszonnyal, azok számára térítésmentes lehetőséget biztosítanak olyan államilag elismert szakmák megszerzésére, amellyel a képzést követően jó eséllyel el tudnak majd helyezkedni a térségben.

A képzéseken olyan emberek vesznek részt, akiknek gondot jelent a munkaerő-piaci beilleszkedés. Azon hallgatók számára, akiknek problémát jelentene a lakóhelytől az oktatási centrumba való eljutás, ottalvási lehetőséget is biztosítanak.

 

Nézze meg ezt is:

Erősödőben a gyulai sport utánpótlás

Sok lehetőséget tartogat nemcsak a Gyulasport, hanem a körzetbe tartozó, kisebb klubok számára is a …