2024. április 24., szerda
FONTOS

Értékteremtő díjakat adtak át a közfoglalkoztatási kiállításon

Mazsorett műsorral vette kezdetét az immár nyolcadik alkalommal életre hívott közfoglalkoztatási kiállítás a békéscsabai Szent István téren.

Az eseményen Békés megye kilenc járásából 55 település mutatta be a Startmunka Mintaprogram által előállított értékeket, termékeket. A csütörtöki eseményen a seprűkészítés mellett többek között a szövéssel is meg lehetett ismerkedni. Ezeket olyan emberek mutatták be, akik néhány évvel ezelőtt a Startmunka Mintaprogram segítségével helyezkedtek el.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az esemény megnyitóján kiemelte, 2011-ben az ország munkanélküliségi rátája megközelítette a 11 százalékot, mindössze 3 millió 800 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma.

Az eseményen elhangzott, a közfoglalkoztatási kiállítás egy olyan program, mely hitet adhat minden álláskeresőnek, munkanélkülinek, közfoglalkoztatottnak, hogy van esély visszatérni a munkaerő-piacra.

Takács Árpád kormánymegbízott a megnyitón kiemelte, Magyarország kormánya 10 évvel ezelőtt hívta életre a közfoglalkoztatási programot. Ezzel a munka és értékteremtő társadalom megteremtése mellett tette le a voksát. Hangsúlyozta, az értékeket meg kell őriznünk.

Takács Árpád kiemelte, október 15-én a kormányhivatalon belült megalakul a megyei Közfoglalkoztatási Értéktár Bizottság, majd ezt követően a Járási Értéktár Bizottságok, melyek munkájába bevonják az önkormányzatokat, a szakmai kamarákat, és a megye elismert szakembereit.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára a megnyitón elmondta, az ország munkavállalási korú, 15-64 év közötti népessége 6 millió 300 ezer fő, melyből Békés megyében 209 ezen élnek, vagyis a népesség 3,3 százaléka.

Az eseményen immár második alkalommal adták át az Értékteremtő díjakat. Szabadkígyós, Újkígyós, Csorvás, Csabacsűd, Ecsegfalva, Bucsa, Vésztő, Magyarbánhegyes, Lőkösháza mellett Gyuláról Bordé István, a gyulai önkormányzat munkatársa vehette át a díjat.

A megnyitón Takács Árpád kormánymegbízott a közfoglalkoztatási programok koordinálásában végzett kiemelkedő munkájáért külön elismerésben részesítette Medovarszki Pált, a Békés Megyei Kormányhivatal közfoglalkoztatási osztályvezetőjét. Az érdeklődőket a nap folyamán a közfoglalkoztatási tevékenységek interaktív bemutatói mellett zöldség és gyümölcskóstolás, mezőgazdasági és ipari gépek bemutatói, valamint zenés műsorok várták.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …