2024. április 26., péntek
FONTOS

Bizakodva várják a tanévkezdést a Gál Ferenc Egyetemen

Idén immár huszonnyolcadik alkalommal kezdődik meg a felsőoktatási tanév Gyulán.

A fenntartó Gál Ferenc Egyetem révén itt is egyetemi szinten tanulhatnak a hallgatók. Mindez a város tudományos és kulturális életének is komoly erőforrást jelent. Az egyetem gyulai karán elérhető szakok olyan végzettséget nyújtanak a diákok számára, mellyel könnyen elhelyezkedhetnek. Helyben a szakirányú továbbképzések is elérhetők, ezekre egyre nagyobb létszámban jelentkeznek a diplomások.

Sikeres beiratkozási időszakon van túl a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai kara. Az elmúlt évekhez képest harminc százalékkal növekedett a felvételizők száma. A gazdálkodás és menedzsment szakot választják a legtöbben a pénzügy és számvitel alapszak mellett. A műszaki menedzser pedig egyre kedveltebb alapszakká válik. Széles a választék a szakirányok és a specializációk esetében is.

Árpási Zoltán elmondta, még nem tudják mit hoz az ősz járványügyi szempontból, de a felsőfokú oktatásban egyaránt felkészültek a hibrid és az online oktatásra. Mindenesetre úgy tervezik, hogy a következő hónapokban az egyetem karai rendezvényeket és programokat tartanak.

Az idei szemeszter jelenléti oktatással veszi kezdetét a gyulai és békéscsabai karon egyaránt. A hivatalos tanévnyitó ünnepséget jövő héten tartják.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …