2022. augusztus 11., csütörtök
FONTOS

Gyuláról is zarándokoltak a pápai szentmisére

Ferenc pápa szeptember 12-én reggel 7:45-kor a pápai gép fedélzetén landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hogy pár órával később celebrálja az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét, a Hősök terén. A világ számos pontjáról mintegy százezren zarándokoltak a fővárosba, erre az eseményre 150-en Gyuláról is érkeztek.

Az eseményen részt vett Kovács Péter gyulai plébános is, aki kiemelte, az eucharisztiát, Krisztus jelenlétét  ünnepelték az oltáriszentségben. Ezt a hitüket vallották meg mindannyian, ezért zarándokoltak Budapestre. A Keleti-pályaudvarról gyalog közelítették meg a helyszínt, a Hősök tere környékét.

A Szentatya Szent Márk evangéliumából Jézusnak Fülöp Cezáreájában feltett kérdését idézte: „Hát ti mit mondotok, ki vagyok?”. Arra a kérdésre kereste a választ a prédikációban, hogy mit jelent számunkra Jézus. Ferenc pápa szerint Jézus követésére három lépésben juthatunk el: Jézus hirdetése, döntés Jézussal, Jézus nyomában járni.

Ferenc pápa a magyarországi látogatása után Pozsonyba érkezett. A háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik.

Nézze meg ezt is:

899 új fertőzött egy hét alatt Békésben

899 új esettel egy hét alatt 58 810-re emelkedett Békés megyében a koronavírus fertőzöttek 2020. …