2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Megegyezés a kisökörjárási erdőben való vadászat kapcsán

Rendkívül konstruktív egyeztetések után megállapodást kötött a Gyula-Vári-Dénesmajori Földtulajdonosok Fehér Körös Vadásztársasága és Gyula Város Önkormányzata a kisökörjárási erdőnek, a település külterületén található Uhrin János utca közelében lévő, a térképen piros színnel kiemelt részén történő vadászattal kapcsolatban.

Testületi ülésen merült fel a két rendkívül fontos érdeket – a vadállomány szabályozását, illetve a szóban forgó területen élők és oda kikapcsolódás céljából látogatók biztonságát – érintő kérdés: lehet-e vadászni a területen?

A vadászati hatóság (Békés Megyei Kormányhivatal) tájékoztatása alapján, külterületen a lakóingatlanul szolgáló bekerített ingatlan, a tanya, a temető, a közút és a vasút területének kivételével a vadgazdálkodásra alkalmas területen folytatható vadászati tevékenység.

Az egyeztetések eredményeként a Gyula-Vári-Dénesmajori Földtulajdonosok Fehér Körös Vadásztársasága vállalta, hogy a mellékelt térképen piros színnel jelölt gyulai 0989/3, 01009 és 01007/6 hrsz-ú ingatlanokon október 1. és február utolsó napja közötti időszakban, a napkeltét megelőző egy óra időtartamtól 9 óráig, valamint 15 órától a napnyugta utáni egy óra időtartamig gyakorolja lőfegyverrel a vadászati jogot.

A szóban forgó területen kihelyezésre kerül egy magasles szóróval, mely tovább növeli a biztonságot a vadászati tevékenység folytatása alatt. A vadásztársaság továbbá az erdő több pontján táblákkal tájékoztatja a látogatókat a terület vadászterület voltáról, melyeken jelölik a vadászati időszakot is.

Amennyiben a fenti időszakon kívül észlelnek lőfegyverrel történt vadászatra utaló jeleket, kérjük, szíveskedjenek azt jelezni a Gyula-Vári-Dénesmajori Földtulajdonosok Fehér Körös Vadásztársasága felé a 06-30-982-6160-as telefonszámon, valamint a rendőrség felé, mert nagy valószínűséggel orvvadászat történik, mely kifejezetten veszélyes a környéken élőkre és az erdőt látogatókra, ugyanakkor súlyos természetkárosító hatása is van.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …