2024. április 24., szerda
FONTOS

Újabb díjakat nyert a Gyulahús

Kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Gyulahús Béke sugárúti telephelyén.

Az eseményen a cég nemzetközi és belföldi elismeréseiről esett szó. Görgényi Ernő gyulai polgármester felidézte a Gyulahús múltját. Hangsúlyozta, a mai esemény 2010-re nyúlik vissza, mikor egy új gazdasági filozófia érvényesítése kezdődött el, amelynek az egyik jellemzője az értékek megőrzése és továbbfejlesztése volt. Ennek köszönhetően a rendszerváltozás óta először fordult elő, hogy amikor egy gyulai vállalat felszámolás alá került, akkor nem hagyták veszni hagyni, hanem a gyulai önkormányzat összefogott a kormánnyal, valamint a húsipari szakmával ,és újjászervezték a vállalatot.

A Gyulahús Kft az elmúlt években arra törekedett, hogy új termékekkel jelenjen meg a piacon. Immár hetedik alkalommal ítélték meg a cég egyik termékének az aranycsillag minősítést, idén ez a termék a Gyulai-Royal Szarvas sonka volt. A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet egy olyan szervezet, ahol egyedüliként vakteszttel értékelik a beküldött termékeket. A szakmai zsűri a terméket íz, illat, megjelenés, és az összbenyomás alapján értékelte.

A másik díjnyertes termék a medvehagymás sertésmájas, ami az Érték és Minőség díjat érdemelte ki. Különlegessége, hogy nem tartalmaz sem laktózt, sem pedig glutént, így az étel intoleranciában szenvedők is fogyaszthatják. A medvehagyma étvágyfokozó, valamint vérnyomás és vérzsír csökkentő hatásáról is ismert. A termék az eredeti májashoz képest csökkentett sótartalommal rendelkezik.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …