2024. április 20., szombat
FONTOS

Alacsony a víruskoncentráció, egy nap alatt 15 új beteg Békésben

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan emelkedik, míg a heti mérési eredmények jellegzetes ingadozást mutatnak. Az egyes városok szennyvíz mintái közül aktuálisan növekszik Budapest, Győr és Kaposvár, míg csökkenés tapasztalható a budapesti agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintája, továbbá Kecskemét, Pécs és Szombathely esetében. A vizsgált városok többségében (14 helyen) továbbra is alacsony a vírus-koncentráció, míg 8 mintavételi helyen a mérsékelt tartományba esik. Békéscsabán

Szerdán 371 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 816 222 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 30 114 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 250 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 858 főre emelkedett. 307 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 847 002, közülük 5 553 346 fő már a második oltását is megkapta, 544 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …