

Péntek késő délután kihirdették a Brillante – 2021 Magán és Bérfőzetők Nemzetközi Párlat Verseny eredményeit.
Az eseménynek az Almásy-kastély Stefánia szárnya adott otthont, a közel másfél órás díjátadón számos elismerés talált gazdára. Idén is sok nevezés érkezett, a zsűrinek nem kevesebb, mint 911 párlatot kellett értékelnie. A legtöbb minta szőlőből érkezett.
A 2021 legjobb bérfőzetett párlat címet Pataki Attila nyerte, aki egy mandarinból készült itallal érdemelte ki a szakmai zsűri elismerését. A legjobb magánfőzött párlat díjat Havelda Zoltán kapta, ő fanyarkapárlatot nevezett.
A gyulai pálinka verseny legeredményesebb bérfőzdéje a Tiszadadai Pálinkafőzdéje lett. A legeredményesebb bérfőzető díjat Berecz Csaba érdemelte ki. 2021 legeredményesebb magánfőzője a Vass Csongor-János András Előd duó lett. Az év gyümölcséből, vagyis a szőlőből készült legjobb termék díját Nagy Botond Chardonnay párlata érdemelte ki.