2024. március 19., kedd
FONTOS

Katonai járőr versenyt rendeznek Békés megyében

A “Sárgarigók Vonulása” elnevezésű járőr versenyt először 2019-ben rendezték meg Békés megyében. Akkor még csak a Dunától keletre eső megyék katonái vettek részt az eseményen.

Az esemény első napján, október elsején kulturális programokat tartanak Gyulán, a résztvevők megtekintik a várat, az Almásy-kastélyt, valamint a belvárost. A második nap a verseny jegyében zajlik a békéscsabai repülőtéren, valamint a pósteleki erdőben. Az utolsó napon, Békéscsaba főterén lesz a zárórendezvény.

Idén tartanak egy másik eseményt is. Szeptember 24-én rendezik meg a 20. Országos Haditorna Verseny Békés megyei döntőjét. A Honvédelmi Minisztérium által eredetileg középiskolások számára kiírt programba most az általános iskolák 7-8. osztályos diákjait is bevonják.

Az esemény célja, hogy a fiatalokkal megismertessék a Magyar Honvédséget, közelebb hozzák számukra a honvédelem ügyét, az egészséges életmódot, a sportot. Elhangzott, 2020-ban alig haladta meg a 100 főt a jelentkezők száma a 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj önkéntes tartalékos komponensének létszáma, míg idén ez a szám lassan a 200-at súrolja.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …