2021. október 26., kedd
FONTOS

Lezárt ügy: parókában raboltak Medgyesegyházán

Több mint félmillió forintot vitt el egy medgyesegyházi dinnyefelvásárló cég irodájából 2008 nyarán két fegyverrel fenyegetőző férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek.

A nyomozók sikeresen azonosították és elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győrújbaráti testvérpárost. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Medgyesegyházán, egy dinnyefelvásárló cég irodájába 2008. augusztus 15-én fegyverrel ment be két férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek.

Az ott dolgozó nőt megfenyegették és a bevételt követelték tőle. Miután megkapták a több mint félmillió forintot, megkötözték és a mosdóba zárták a nőt, majd elmenekültek.

A Békés megyei nyomozók az elmúlt években többször is újra elemezték az erőszakos bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokat, valamint az összegyűjtött adatokat, információkat, értékelték a bizonyítékokat. Végül a kitartó munka eredményre vezetett, mert a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és a Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat.

A győrújbaráti testvérpár fiatalabb tagját 2020. október 6-án, míg az idősebbet 2021. május 26-án állították elő a rendőrök. Az előbbi férfi házában gáz- és riasztópisztolyt, illetve puskát, valamint gumilövedékeket, riasztótöltényeket találtak a nyomozók.

A rendőrség a rablás miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. szeptember 17-én továbbította az ügyészségre.

 

Nézze meg ezt is:

Halálos baleset Békéscsabán

Egy kerékpáros vesztette életét, miután összeütközött egy személygépkocsival. Békéscsabán, a Deák utca és a Thurzó utca …