2022. július 7., csütörtök
FONTOS

Balesetmegelőzési rendezvényt szerveztek iskolás korú fiataloknak

Vetélkedőkön, interaktív játékokban vehetnek részt, hasznos közlekedési ismereteket, tanácsokat kaphattak a gyerekek kedden, Békéscsabán. A Magyar Vöröskereszt szakembereitől megtanulhatták az újraélesztést, vagy az elsősegélynyújtást. A rendőrség munkatársaival átismételhették a rendőri karjelzéseket, vagy a kerékpár kötelező felszereléseit.

A rendezvényen összesen kilenc állomáson adtak balesetmegelőzési tanácsokat az iskolás korú fiataloknak. Az eseményre ellátogatott “Robot Tomi”, aki úgy teljesít szolgálatot, hogy a gyerekeknek megmutatja a rendőri karjelzéseket, miközben hasznos tanácsokkal látja el a fiatalokat.

A Csabagyöngye Kulturális Központ előtt a katasztrófavédelem szakemberei a tűzesetek megelőzésével kapcsolatos információkkal szolgáltak a nap folyamán.
Elhangzott, az ilyen rendezvények a fiatal generáción keresztül a felnőttekre is hatással vannak. Fontos, hogy a biztonság elősegítése érdekében a gyerekek beszélgessenek a szülőkkel, nagyszülőkkel a KRESZ-szabályokról. A szakemberek a rendezvényen elmondták, hogy milyen veszélyhelyzetek lehetnek abból, hogyha nem vigyázunk, szabálytalanok vagyunk, és mit kell tenni akkor, hogyha valóban megtörténik a baj. Elhangzott, kevés azoknak a napoknak a száma Békés megyében, amikor ne történne személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset.

A balesetmegelőzési program csatlakozik a „Biztonság hete” országos programsorozathoz. A rendezvény célja a mindennapok biztonságának elősegítése, nemcsak a közlekedési balesetek terén, hanem az élet más területein is. Hudák Pál, rendészeti rendőrkapitány-helyettes kiemelte, a rendezvénnyel egy időben a közutakon is felhívták a figyelmet a biztonságra.

Elhangzott, szeptember 28-a és 30-a között rendezik azt az országos versenyt Gyulán, ahol a három nap során a balesetmegelőzési tevékenységet végrehajtó rendőrök mérettetik meg magukat.

Nézze meg ezt is:

34 gyulai diák szerezhetett jogosítványt segédmotor-kerékpárra

  A 2021/22-es tanév SuliMoped program zárórendezvényét tartották kedd délelőtt a gyulai vár előtt. A …