2024. március 29., péntek
FONTOS

Autómentes napot rendeztek Gyulán

Idén 20. alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet. A rendezvény egyik hosszú távú célja, hogy ösztönözze az autóval munkába, óvodába, iskolába járó embereket, hogy az utazáshoz a fenntartható közlekedési módokat vegyék igénybe.

Szerda délelőtt az óvodás korú gyermekek számára tartottak különböző programokat az autómentes nap keretében a Göndöcs Kertben. A programon a Hanta Banda zenekar interaktív zenés, táncos programmal köszöntötte a gyerekeket. Ezután a Béke sugárúti óvoda vezetésével táncos bemelegítést tartottak a gyerekeknek.

A kicsik különböző játékos feladatokon vehettek részt. Ilyen volt többek között a kerékpáros, illetve a futóbiciklis ügyességi pálya, a környezetvédelmi és közlekedési értelemfejlesztő feladatok, de a Vigadóban színezésre is volt lehetőségük.

Egy kincskeresős ügyességi játékkal is készültek óvodásoknak, ahol egyszerre több dologra kellett figyelniük. Gyulán a környezettudatosságra nevelés és a fenntartható szemléletmód elsajátítása már ilyen fiatal korban is nagy hangsúlyt kap. Délután a középiskolás korosztály számára előadással és kvízzel készültek a szervezők.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …