2024. március 29., péntek
FONTOS

Ősszel elkezdődhet a gyermekparadicsom teljes rekonstrukciója

A Gyulai Várfürdő 62 éves történetében egyszer sem volt olyan hosszú leállás, mint amilyenre nemrég sor került a koronavírus-járvány miatt. Kun Miklós, a létesítmény ügyvezető igazgatója elmondta, a legutóbbi 16-ból csak két nyereséges hónapjuk volt, a többi pedig veszteséges, miközben 140 dolgozó munkahelyét kellett biztosítaniuk.

Hamarosan nagyobb beruházás valósulhat meg a fürdő területén. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy 3,2 milliárd forint értékű projekt jöhet létre. Kun Miklós kiemelte, ez a beruházás a fürdő életének egyik legjelentősebb projektje, melynek három eleme van. Az első a gyermekparadicsom teljes körű rekonstrukciója. A 400 négyzetméteres paradicsomot a duplájára bővítik, és olyan élményelemeket, installációkat építenek ki, melyek kiállják az elkövetkezendő 10-15 év próbáját is. A kivitelezés még idén ősszel elindul, és várhatóan 2022 nyarára egy teljesen megújult gyermekparadicsommal várhatják a vendégeket.

A másik elem a főépület átalakítása. Itt új öltözőket és éttermet szeretnének kialakítani, emellett bővítik a pihenőtereket, valamint egy medical wellnessközpont is helyet kap majd.

Kun Miklós elmondta, a megvalósíthatósági tanulmány szerint minimum 10 százalékos vendégforgalom növekedéssel számolnak a beruházásokat követően. Erre az Erkel Hotel fejlesztése, valamint az M44-es gyorsforgalmi út további szakaszai is hatással lesznek. Az ügyvezető igazgató kiemelte, egy erős évben 630 ezer ember látogatja a fürdőt, amely a felújítás után elérheti a 700 ezret is.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …