2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Ismét Gyulán tanácskoztak a gyermeknőgyógyászok

A napokban Gyulán tartotta negyvenedik, országos kongresszusát a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság. Az esemény tavaly a koronavírus járvány miatt elmaradt, így idénre sok megbeszélni való maradt.

A többségében orvos résztvevők érdeklődésének középpontjában a serdülőkorú lányok egészségvédelme állt, így szó esett a méhnyakrák ellen védelmet jelentő hpv védőoltásról is. Az esemény egyik központi témája a fiatalok terhességmegszakítási arányszámának csökkentése volt.

A konferencia szombati napján ketten kaptak tiszteletbeli tag címet. A kongresszust már többször megrendezték Gyulán, ebben minden alkalommal segítséget nyújtott Görgényi Ernő polgármester. A programon részt vett és ugyanezen elismerést kapta meg a szerbiai Zoran Stankovic, aki nemcsak a szerb gyermeknőgyógyászati szervezet elnöke, hanem az európai és a világszervezetben is vezető tisztséget tölt be.

A gyermeknőgyógyász társaság gyulai kongresszusán nemcsak szakmai kérdésekkel foglalkoztak, a résztvevők megismerkedhettek a város látnivalóival is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …