2021. október 22., péntek
FONTOS

Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére figyelmeztettek

A Gál Ferenc Egyetem gyulai karán minden év szeptember utolsó vasárnapján rendezik meg a Szív világnapját, hogy felhívják a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére. A programon igyekeztek minden korosztályt megszólítani.

A rendszeres testmozgás is része az egészséges életmódnak, így közös futáson és gyógytornán is részt lehetett venni. Az érdeklődők általános egészségügyi állapotfelmérést is végezhettek, mely során szakemberek adtak nekik tanácsot. A gyermekeknek rajzpályázatot hirdettek, és játékos programokkal igyekeztek felhívni figyelmüket az egészséges életmód fontosságára.

Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedéseket vezető halálokként tartják számon. Ezen betegségek kialakulása megelőzhető lenne az egészséges életmód szabályainak betartásával, vagyis fontos a rendszeres testmozgás és a megfelelő táplálkozás, a szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.
 

Nézze meg ezt is:

Fitnesz világbajnokságra készül a gyulai Kiss András

  A funkcionális fitneszben sportágában elért eredményei alapján a nemzeti válogatott tagjaként képviselheti a magyar színeket …