2024. április 20., szombat
FONTOS

Két versennyel ünnepelte születésnapját a Kerecsényi László Íjász Egyesület

Versennyel ünnepelte tizenötödik születésnapját a Kerecsényi László Íjász Egyesület.

Ennek apropóján az elmúlt hétvégén két megmérettetést rendeztek a gyulai várnál.

Szombaton a Dél-Alföld Régió Történelmi Íjász versenysorozat záró fordulóját tartották. Az eseményen többek között a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesülettől is érkeztek versenyzők. Zoboki Csenge két éve íjászkodik. A családban más is űzi ezt a sportot, így kezdett bele ő is.

A szombati eseményen több, mint 110-en vettek részt a dél-alföldi régió különböző településeiről. Emellett érkeztek íjászok a megmérettetésre Sopronból és a határon túlról, Nagyváradról is.

Vasárnap Gyulavár bajnokát keresték. Az íjászverseny vándordíját – Kerecsényi László várkapitány pajzsát – az a csapat vihette haza, melyik a legeredményesebb volt a 14 méteres várfalról, a lőrések közül leadott lövésekben. A várfalról kifelé, lefelé a 35-70 méterre elhelyezett célokra csak történelmi íjakkal, vadászíjjakkal, természetes alapanyagú vesszőkkel lőhettek a résztvevők.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …