2024. április 19., péntek
FONTOS

Megbuktak a Békés megyei zug-autószerelők

Az Online Számla rendszer adatai, több millió forintos alkatrészbeszerzések és közérdekű bejelentések buktatták le azt a csaknem 25 békés megyei embert, akik otthonaikban illegálisan szereltek autókat.

A vizsgálatokban kiderült, hogy a zugszerelők a szolgáltatásokat bejelentés nélkül végezték, a bevételeiket eltitkolták, adót nem fizettek.

Az autószerelők az otthonaikban műhelyeket alakítottak ki és arra hivatkoztak, hogy náluk bárki ingyen megjavíthatja saját autóját. A szerelők a lebukás elkerüléséért hamis nevekre vásároltak meg több millió forintot érő alkatrészeket, illetve arra hivatkoztak, hogy azokat „háztartási célra” szerzik be.

A kamusztori nem vált be, a revizorok annak ellenkezőjét bizonyították be a kiszállítási címek, az eladóknál regisztrált vevői adatok és a futárok tanúvallomásai alapján. Az eltitkolt bevételt becsléssel állapították meg és az adóhiányon felül további 200 százalék bírságot is kiszabtak.

A 100 millió forintot meghaladó megállapítások beszedésére a NAV bankszámlákat zárolt, ingatlanokat és ingóságokat foglalt le. Az ellenőrzések hatására többen önként kiváltották adószámukat, évekre visszamenőleg bevallották az ebből származó jövedelmüket, és befizettek mintegy 70 millió forint adót.

Nézze meg ezt is:

Hormon- és szteroidkészítményeket találtak a pénzügyőrök Gyulánál

Az egyenruhások átvizsgáltak Gyulán egy olyan bolgár kamiont, ami különféle gyűjtőárut szállított Angliába. A méretes …