2021. október 27., szerda
FONTOS

Győri siker született a helyszínelő versenyen

A háromnapos megmérettetésen elméleti tesztlapokat, feladatokat oldottak meg, berendezett helyszíneken vizsgálódtak, és ügyességi pályán vezettek a versenyzők.

Szoros versenyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kettőse végzett az első helyen a Gyulán, 2021. szeptember 28. és 30. között megtartott X. Országos Baleset-helyszínelő Versenyen. A 18 megyei és a fővárosi csapat részvételével lezajlott megmérettetésen a résztvevők számot adtak elméleti tudásukról és kilenc állomáson mutatták be gyakorlati felkészültségüket. A díjátadó ünnepségen Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője és Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese méltatta a versenyzők teljesítményét. A pontszámok arról tanúskodtak, hogy valamennyi csapat alaposan felkészült és szép eredményeket ért el. Az összesítés alapján az elsőséget végül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, Puklér András r. törzszászlós és Czövek Csaba r. főtörzsőrmester szerezték meg. A páros Kovács Miklós r. alezredes segítésével készült fel a feladatok megoldására. A második helyen a Hajdú-Bihar megyét képviselő kettős, Pénzes István c. r. törzszászlós és Tisza Dénes r. főtörzsőrmester végzett, az ő felkészítőjük Bacsó Attila r. alezredes volt. A harmadik Baranya megye csapata, Wenhardt Ádám c. r. főtörzszászlós és Kanyar István c. r. törzszászlós lett, őket Balogh Roland László r. százados segítette. A negyedik helyen Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata végzett, ötödik helyezettek lettek a Heves megyei versenyzők, a hatodik helyezettnek járó díjat pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök vehették át.

A legjobb elméleti feladatmegoldásért különdíjat kapott Puklér András r. törzszászlós (Győr-Moson-Sopron MRFK). A gyakorlati feladatokat Hajdú-Bihar megye kettőse oldotta meg a legjobban, az elsősegélynyújtási feladatban Csongrád-Csanád megye párosa, Bódi Pál r. törzszászlós és Kovács Norbert r. törzszászlós lett a legjobb, a kvízjátékban pedig Győr-Moson-Sopron megye csapata érte el a legtöbb pontot. A legjobb felkészítő különdíját Kovács Miklós r. alezredes (Győr-Moson-Sopron MRFK) kapta.

 

Nézze meg ezt is:

Markánsan nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, …