2023. június 9., péntek
FONTOS

Ezüstérmet szerzett a 12 órás ultrafutó bajnokságon Ignácz Marietta

111 kilométert és 339 métert tett meg az elmúlt hétvégén megrendezett, veszprémi 12 órás Ultrafutó Magyar Bajnokságon, ezzel a nők között ezüstérmet szerzett Ignácz Marietta.

A gyulai sportoló gyermekkora óta rendszeresen mozog, de mint mondta, mindig is a futás állt a legközelebb hozzá. Nem utolsósorban azért, mert ez az a sportág, amelyet bármikor, bárhol, kötöttségek nélkül lehet űzni.

Ignácz Marietta elmondta, az éves tervében ez a verseny nem szerepelt, így külön nem is igazán készült erre. Mindezt persze úgy kell érteni, hogy az egyik ismert hazai ultra verseny, a Korintosz 160 kilométeres távján a nyáron a nyolcadik helyen végzett a hölgyek között, vagyis bizonyította, hogy képes a kiugró eredményre. A veszprémi országos bajnokságról azt mondta, nem volt elvárása saját magával szemben, ugyanakkor most is igyekezett a legtöbbet kihozni magából.

A gyulai, de balatonfüredi színekben versenyző atléta elmondta, pozitív visszajelzéseket kapott az ezüstérme után. Ez a gratulációk mellett leginkább abban mutatkozik meg, hogy egyre többen keresik, hogy induljon versenyeken. A jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott, annyi terve van, hogy ha azokat mind megvalósítaná, kitöltenék a következő 15 évét. Az viszont biztos, hogy marad az ultra, vagyis az 50 kilométer feletti távoknál, és elsősorban a hegyek felé veszi majd az irányt.

Nézze meg ezt is:

Éremátadó ünnepséget tartottak a Grosics Akadémián

Ezüstérmet nyert a régiós, több vármegyét felölelő dél-keleti csoportban a gyulai Grosics Akadémia U17-es együttese. …