2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán

Elkezdődött a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválja.

Az országban több mint 100 hazai múzeum részvételével kínálnak látnivalókat és különböző eseményeket. A programsorozat célkitűzései között szerepel, hogy a múzeumi rendezvények hozzájáruljanak a kiegyensúlyozott élethez, a testi és szellemi jólléthez. Valamint szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az ősz is kínál olyan programokat, amelyek során feltöltődhetnek a kultúrakedvelők, ezáltal is támogatva a belföldi turizmust.

A kezdeményezéshez öt gyulai kiállítóhely csatlakozott. Ezen helyszínek a Gyulai Almásy Kastély és a Gyulai vár, a Kohán Képtár, az Erkel Ferenc Emlékház, és a Ladics-ház. A Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán szeptember 30-án veszi kezdetét. Az első eseményen a Kohán Képtár raktárába engednek bepillantást nyerni, ahol négyezer képet raktároznak mindössze 75 négyzetméteren.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja november elsejéig tart a fürdővárosban. A fesztivál gyulai kiállítóhelyei 48 programelemet kínálnak az érdeklődőknek, köztük koncerteken, előadásokon és filmvetítésen is részt lehet majd venni.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …