2024. április 23., kedd
FONTOS

Október 7-én kezdődik a Gyulai Várszínház őszi évada

Egy koncerttel nyit a Gyulai Várszínház október 7-én. Az ősztől – tavaszig tartó szezonra egyelőre még csak decemberig vannak meg a programok.

A nyitó koncerten a jazz zenét és a Debussy által komponált dallamokat ötvözték, melyet Bogányi Gergely és a Nagy János Trió előadásában, valamint a Free Style Chamber Orchestra közreműködésében láthatnak a nézők a művelődési központban.

Október 14-én 18:30 –tól a Textúrák nélkül című kiállítást tekinthetik meg a Kamarateremben Nyisztor János (NEStor) képzőművész munkáiból, este hét órától pedig a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum előadásában láthatják a Görgey Gábor: Hol a stukker?! című előadást Kolcsár József rendezésében.

Másnap egy közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítéssel készülnek a szervezők, melyen a gyulai származású Krasznahorkai Balázs első játékfilmjét fogják levetíteni A film rendezőjével és a film egyik szereplőjével, Kovács Lajossal is találkozhatnak a nézők.

A későbbiekben két monodrámával várják a színházrajongókat.

Tóth Auguszta önálló estjét Hoztam Valamit a hegyekből címmel október 25-én láthatják a nézők.

Ezt követően két korábban elmaradt előadást fognak bepótolni. Az egyik ilyen a Rózsavölgyi Szalon Valami csajok című előadása Pokorny Liával és Őze Áronnal, valamint a Jelenetek egy házasságból című műnek a színpadi adaptációja, felvidéki színészek játékában.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …