2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A lengyel csapat győzelmével zárult a Sárgarigók vonulása

Pénteken Gyulán kezdődött a Sárgarigók vonulása 2021. elnevezésű, háromnapos nemzetközi, katonai járőrverseny.

Az eseményt először 2019-ben hívták életre. A fő vezérelv az volt, hogy szerettek volna egy olyan platformot létesíteni, ahol a területvédelmi ezredek zászlóaljai a szabályoknak megfelelő módon össze tudják mérni a kiképzésen szerzett tudásukat.

Az esemény célja, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, hogy az ezredeket az első világháborút követően feloszlatták. Most, mintegy történelmi örökösként szeretnék továbbvinni az ő szellemiségüket. Pénteken kulturális programon vettek részt a megjelentek. Ekkor a gyulai várat, az Almásy-kastélyt, valamint a belvárost tekintették meg.

A rendezvény második napján vette kezdetét a tényleges erőpróba. A reptéren, az AB Exponál, valamint a pósteleki erdőben mérték össze tudásukat a csapatok.

A három napos eseményen összesen 15 csapat mérettette meg magát, melyből egy külföldi, és egy pedig a Magyar Tartalékosok Szövetsége által kiállított csapat volt. Az akadálypályán a Békés megyei 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj csapata nyert különdíjat. A Sárgarigók vonulása 2021. nemzetközi járőrversenyt végül a Krakkói 111. Könnyű Lövész Zászlóalj csapata nyerte.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …