2021. október 27., szerda
FONTOS

Repülőre világított egy férfi Békéscsabán

Repülőre világított egy férfi Békéscsaba külterületén, mert így akarta üdvözölni a pilótát. Ehelyett azonban megzavarta a gyakorlórepülést végző tanulót és az oktatóját. A férfi ellen büntetőeljárás indult.

Oktatórepülést végző repülőgépre világított egy horgász 2021. október 1-jén este Békéscsaba közelében.

A férfi egy LED keresőlámpát fordított az ég felé, és azt többször felkapcsolta, illetve követte vele a repülőt. Erről a reptérről bejelentést tettek a rendőrségre. A rendőrök elmentek ahhoz a horgásztóhoz, ahonnan jött a fény és az egyik horgászhelyen megtalálták a lámpával világító férfit. Előállították és légi közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A 67 éves gyulai férfi azt mondta: nem tudta, hogy bűncselekményt követett el. Ő azzal, hogy a lámpát ráirányította a repülő oldalára és le-fel mozgatta, csak köszönni akart a pilótának. Amikor a gép többször elrepült fölötte arra gondolt, hogy így fogadták az üdvözlését, ezzel válaszoltak a köszönésére.

Valójában nem ez történt, hanem a pilóta azért ment vissza, hogy megnézze, pontosan honnan jön az őket zavaró fény.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozás során vizsgálja a történtek körülményeit. Mivel Békéscsaba közelében már korábban is fordult elő hasonló eset, a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a légi közlekedés megzavarása bűncselekmény.

Ne világítsanak különböző lámpákkal repülőgépekre, mert ezzel zavarják, veszélyeztetik a pilótákat és baleset történhet!

 

Nézze meg ezt is:

Halálos baleset Békéscsabán

Egy kerékpáros vesztette életét, miután összeütközött egy személygépkocsival. Békéscsabán, a Deák utca és a Thurzó utca …