2024. április 23., kedd
FONTOS

Pakisztánról szólt Pécsi Ágnes gyulai előadása

Pakisztánról szólt a leginkább egyiptológusként ismert, Gyulán már több előadást megtartó Pécsi Ágnes hétfői előadása.

A könyvtárban megrendezett programot nemcsak a helyszínen, hanem az internet segítségével bárhol lehetett követni. Pécsi Ágnes elmondta, a Vámbéry Ármin Keleti Szabadegyetemen elsősorban Egyiptommal foglalkoznak, de a civilizációtörténet más ágaival is foglalkoznak, így fontos szerepet kap Mezoamerika,

Peru, illetve Pakisztán. A középpontban most az iszlám köztársaság állt, a világ második legnagyobb muszlim közössége ebben az országban él. Pécsi Ágnes előadásában elsősorban az építészetre, a díszítőművészetre koncentrált. ugyanakkor megosztotta hallgatóságával a legutóbbi, pakisztáni élményeit is, nemcsak az épített és a természeti örökség egyedülálló látványosságairól beszélt, hanem a hétköznapi életről, az emberekről, ételekről. Elmondása szerint Pakisztánban nagyon pozitív benyomások érték őt a helyi lakossággal kapcsolatban, de az étkezéssel adódtak problémák.

Pécsi Ágnes hétfői előadása egyben az Őszi Könyvtári Hét gyulai programjainak kezdetét is jelentette. A bibliotéka a vasárnap kivételével minden egyes napon tart valamilyen programot. Ezeket csak védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni, de az eseményeket élőben is közvetítik.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …