2021. október 23., szombat
FONTOS

Közel 126 millió forintból újul meg az Implom iskola tetőszerkezete

Közel 126 millió forintból újul meg az Implom József Általános Iskola tetőszerkezete – jelentették be a csütörtök délutáni, helyszíni sajtótájékoztatón.

A iskola tetőhéjazat-cseréjével és tetőjavításával a közel 100 éves épület teljes körű felújításának az utolsó üteme valósul meg.

Az Implom iskola 1930-ban épült, és a helyi védettségű épített értékek közé tartozik. Eredetileg polgári fiúiskolának szánták, melyhez könyvtári és múzeumi funkciót is csatoltak. Kovács József országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, a térség és a belváros számára is fontos épület tetőszerkezete újul meg.

Görgényi Ernő polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, mindent elkövettek annak érdekében, hogy megújuljon Gyula legnagyobb köznevelési intézményének tetőszerkezete. Elhangzott, az elkövetkezendő években további oktatási-, nevelési intézmények korszerűsítésére, fejlesztésére készülnek.

Az Implom iskola munkaterület átadása szeptember 28-án már megtörtént. A munkálatok várhatóan még idén befejeződnek.

Nézze meg ezt is:

Fitnesz világbajnokságra készül a gyulai Kiss András

  A funkcionális fitneszben sportágában elért eredményei alapján a nemzeti válogatott tagjaként képviselheti a magyar színeket …