2024. április 25., csütörtök
FONTOS

2022. február 28-áig kiderül, ki lehet a Gyulahús pénzügyi befektetője

Két témával foglalkoztak a péntek reggeli, rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Lezárult az egyeztetés Gyula új Településszerkezeti Tervével, Helyi Építési Szabályzatával és Szabályozási Tervével kapcsolatban. A képviselő-testület még 2018. május 24-én indította el az új HÉSZ megalkotására irányuló eljárást, de időközben több jogszabály megváltozott. Elhangzott, a partnerségi egyeztetések megtörténtek, ismertették a HÉSZ tervezetét a lakossággal.

A képviselő-testület a szeptember 15-ei, rendkívüli ülésén több, lényeges döntést hozott a Gyulahús Kft-vel kapcsolatban, többek között a vállalatban birtokolt részesedésének legfeljebb 49 százalékos értékesítésének elvi szándékáról, szakmai vagy pénzügyi befektető bevonásának előkészületéről. Apportálás, vagyis tárgyi hozzájárulás útján megemelte a vállalat törzstőkéjét összesen 3 milliárd 968 millió forinttal, módosította a Gyulahús Kft-vel kötött bérleti és védjegylicencia szerződéseket, valamint a felügyelőbizottság tagjainak tiszteletdíját.

A tájékoztatást segítő cégbrossúrán túlmenően a grémiumnak döntést kellett hozni a befektetői tőkebevonás menetéről. Az előkészítő munkacsoport egy hét pontból álló javaslatot terjesztett a képviselő-testület elé.

Az ajánlatokat legkésőbb november 20-ig várják. Az előkészítő munkacsoport december 20-ig vizsgálja át ezeket. A képviselő-testület a 2022. januári ülésén dönt az ajánlattevőkről. A végleges ajánlatokról a gyulai képviselő-testület jogosult dönteni legkésőbb 2022. február 28-ig.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …