2021. október 27., szerda
FONTOS

Galamb- és kisállat börzét tartottak Gyulán

Olyan galamb fajtákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők az elmúlt hétvégén megrendezett galamb- és kisállat börzén, melyeket kiállításra és a húsuk miatt is tenyésztenek.

Ilyen fajta többek között a tyúktarka galamb, a dudoros posta-, az amerikai óriásposta-, és az antwerpeni díszposta galamb is. Hermann Ferenc galambtenyésztő elmondta, a tyúktarka galamb egy úgynevezett alak galamb. Tollát különleges rajzolat jellemzi, amit sűrűn kell tisztítani. Tenyésztése nehéz, mindezek mellett sok munkával jár, hogy a higiéniai feltételeket is biztosítani tudják számukra. Kiss János hobbitenyésztő számára a dudoros galamb a legkedvesebb. Elmondta, hogy a madár a Hajdúságból származik, jellegzetessége a csőrén található dudor.

A galamb és kisállat vásár a tenyésztők találkozójáról is szólt, ahol beszélgethettek szenvedélyükről, és megmutathatták egymásnak állataikat is.

Nézze meg ezt is:

Markánsan nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, …