2021. október 23., szombat
FONTOS

Turisztikai kérdésekről tanácskoztak Gyulán

A közelmúltban öltött formai kereteket az a turisztikai szövetség, mely a dél-alföldi régió első számú idegenforgalmi célpontja, vagyis Gyula, és a szomszédos megyeszékhely, Békéscsaba között alakult ki.

A két város közötti kapcsolat erősödésének a jeleként is értékelhető az a fürdővárosi konferencia, melyen a felek legfontosabb fejlesztési elképzeléseiket ismertették.

A két város együttműködése persze nem újkeletű, a turizmus területén is vannak olyan kapcsolódási pontok, melyek kölcsönös előnyöket kínálnak. Ezen gondolat és a közös fellépés jegyében született meg a térségi gasztrotúra kezdeményezés.

Görgényi Ernő, gyulai polgármester a 2027-ig szóló fejlesztési tervekről tartott előadást. Szót ejtett a Szigeterődről, a gyógyvíz nemzetközi minősítéséről és magáról a várfürdőről is. Gyulán hamarosan a képviselő-testület elé kerül az új desztináció-fejlesztési stratégia, mely a kultúra, az egészség, a mozgás hármasának a fókuszba állításával tovább javíthatja a település pozícióit.

Nézze meg ezt is:

Fitnesz világbajnokságra készül a gyulai Kiss András

  A funkcionális fitneszben sportágában elért eredményei alapján a nemzeti válogatott tagjaként képviselheti a magyar színeket …