2021. október 27., szerda
FONTOS

Jelentős adományt kaptak a koraszülöttmentők

Újabb jelentős adománnyal segítette a futóversenyt szervező, orosházi vállalat a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány tevékenységét.

A program elsősorban a koraszülöttek támogatásáról szól, de egyben a jótékonyság fontosságára, az egészséges életmódra és a közösségépítés jelentőségére is felhívták a figyelmet.
A futóversenyt öt éve indították el azzal a céllal, hogy segítsék a koraszülött mentést Békés megyében. Idén is jelentős összeggel, 841 ezer 500 forinttal támogatták az alapítvány tevékenységét, az elmúlt öt évben összesen ez az összeg közel 4 millió forintra rúg.

A versenyen győztes csapat tagjai több, mint 500 kilométert gyűjtöttek, ők külön csapatépítő programot szerveztek emiatt. A járvány miatt tavaly és idén is online rendezték meg a jótékonysági futóversenyt. Ez persze egyfelől nehézséget jelent, a személyes találkozások elmaradtak, így viszont a programon bárki részt vehetett anélkül, hogy Orosházára utazott volna.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, a koraszülötteket mentő autó minden nap dolgozik, voltak már nemcsak Csongrád-.Csanád, hanem Bács-Kiskun megyében is. A szakmai munka mellett a legnagyobb kihívást a megfelelő anyagi háttér megteremtése jelenti, ezért minden adományozónak hálásak a segítségért.
 

 

 

Nézze meg ezt is:

Markánsan nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, …