2022. július 7., csütörtök
FONTOS

32 diák kapott Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat Gyulán

Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat vehetett át péntek délután 32 diák a gyulai polgármesteri hivatal dísztermében.

Az önkormányzati kezdeményezésű ösztöndíjprogrammal a kiemelkedően tehetséges középiskolai tanulók, valamint főiskolai, egyetemi hallgatók tanulmányait támogatja a város annak érdekében, hogy friss diplomás munkavállalóként Gyulán telepedjenek le, és helyezkedjenek el.

A Bay ösztöndíjat idén eddig nem látott érdeklődés övezte, hiszen hetvenen jelentkeztek. Ebből 67 pályázat volt érvényes, és végül 11 középiskolás, 5 első évfolyamos hallgató és 16 felsőoktatásban tanuló diák nyerte el a támogatást.

A támogatást elnyerő tanulmányi területek igen széleskörűek. Az ösztöndíjasok között találunk gyógyszerész, vegyészmérnök, orvos, jogász, tanító, pszichológus és számvitel szakos hallgatókat egyaránt.

A Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjon a fiataloknak lehetőségük van pályázni az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjra, valamint a Bursa Hungarica szociális támogatás is igényelhető a hallgatók számára.

 

Nézze meg ezt is:

Július elsejétől 20 százalékkal emelkedett a térítési díj a Gyulakonyhánál

  Módosították a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a nevelési-oktatási intézményekben biztosított gyermekétkeztetésről és az ellátás igénybevételéért …