2024. április 20., szombat
FONTOS

Tisztújító közgyűlést tartott a megyei sm emberek közhasznú szervezete

Tisztújító közgyűlést tartott szombat délelőtt az Esze Tamás utcai civil házban a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete.

Lejártak a mandátumok, így egy elnököt és két alelnököt választottak az eseményen. Emellett a 2020-as, valamint a 2021-es év eddigi beszámolóját hallgathatták meg a tagok. A közgyűlésen megvitatták a 2022-es rendezvényeket, programokat is. Nyikora Péterné kiemelte, a jövőben is fontos számukra az önkéntes pont további működtetése.

Az eseményen a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkat is meghallgathatták a megjelentek. Újraindult az infovonal is. Mindez azt jelenti, hogy a hét első napján egy rehabilitációs szakembert, szerdán pszichológusokat, valamint neurológus szakorvosokat tudnak hívni a betegek.

Elhangzott, az országos alapítvány felkérésére elkészült a “Tudástár”, melyet neurológusok állítottak össze. Ez mind a betegek, mind a hozzátartozók számára teljes képet ad a sclerosis multiplexszel kapcsolatban.

Alt Norbert alpolgármester az eseményen elmondta, az elmúlt, járvánnyal terhelt időszak a civil szféra számára sem volt könnyű.

A tisztújító közgyűlésen újabb négy évre megválasztották elnöknek Nyikora Péternét, alelnök lett Hirmann István és Kovács Zoltánné.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …