2024. április 18., csütörtök
FONTOS

A Hungary Helps programot mutatta be Gyulán Azbej Tristan

Szerda délután Gyulára látogatott a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azbej Tristan Kovács József országgyűlési képviselő meghívéséra érkezett a városba, hogy civil szervezetek, itteni egyházi képviselőknek számolt be arról, hogy a Hungary Helps program milyen segítséget nyújtott a rászoruló embereknek határainkon túl. Azbej Tristan a megbeszélés előtt a Petőfi téren adott interjút a Gyula Tv-nek.

Azbej Tristan világszerte rendszeresen tart előadásokat az üldözött keresztények helyzetéről. A fürdővárosi látogatással kapcsolatban Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a téma jelentősége miatt fontosnak tartja, hogy Gyulán is essen szó nemcsak az üldözött keresztények helyzetéről, hanem arról is, hogy Magyarország milyen humanitárius segítséget nyújt a világ számos pontján.

Nagy jelentőségűnek értékelte az államtitkári látogatást Görgényi Ernő gyulai polgármester. A sajtótájékoztatón Azbej Tristan elmondta,Magyarország az elmúlt időszakban félmillió ember szülőföldön maradásához járult hozzá. Hangsúlyozta, a világban jelenleg a kereszténység a legüldözöttebb vallás, több, mint 300 millió embernek van félnivalója a hite miatt, miközben a világ nyugati fele nem hajlandó foglalkozni ezzel a problémával.
 

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …