2024. április 20., szombat
FONTOS

Rendkívüli adó-visszatérítés a gyermekes családoknak

Rendkívüli adó-visszatérítést nyújt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal minden gyermekes szülőnek, aki idén akár csak egy napra is családi kedvezményre jogosult. Visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, valamint az ekho, vagyis az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás kétharmada, illetve a katások tételes adójának a negyede.

Az adó-visszatérítéshez magánszemély háromféleképpen juthat hozzá. Megkaphatja automatikusan, vagy nyilatkozat benyújtásával, illetve az adóbevallás során.
Nincs teendőjük azoknak, akik jogosultak a visszatérítésre és a NAV rendelkezésére állnak az adataik, vagyis a 2021-es jövedelmi adatok és a családi pótlék folyósításának adataiból származó utalási adatok, mint a bankszámlaszám, vagy a postai cím. A NAV számukra 2022. február 15-ig automatikusan utalja a visszatérítést.

Azoknak a jogosultaknak, akiknek a jövedelméről a NAV-nak nincs információja, például az egyéni vállalkozók, vagy őstermelői jövedelmet szerző szülők, ők önállóan elkészített bevallásukban igényelhetik a visszatérítést.

Az adó-visszatérítésről szóló nyilatkozatot december 31-ig lehet benyújtani a NAV felé. Az adóhivatal a visszatérítést egy összegben átutalással fogja teljesíteni 2022. február 15-ei határidővel és a bevallási tervezetben is feltüntetik, hogy nyomon követhető legyen.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …