2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az Airbus is bemutatkozott a Trefort iskola nyílt napján

Több neves cég, köztük a Gyulán új üzemet építő Airbus is bemutatkozott péntek délelőtt, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort tagiskolája által szervezett nyílt napon. Az intézmény programja elsősorban a gépész és villamos szakmák köré szerveződött.

A pénteki nyílt napon sokan érdeklődtek a Trefort képzései iránt. Kiss Mihály igazgató kiemelte, az oktatás során a legkorszerűbb technológiával ismerkedhetnek meg a diákok. Már hagyomány, hogy olyan cégeket vonnak be a nyílt napokra, akik az iskolában végzett tanulókat a későbbiekben alkalmazni is tudják.

Elhangzott, egy továbbképzésen jelenleg is a franciaországi Marseille-ben tartózkodik négy trefortos tanár. Ott elsősorban azt a légiügyi minőségbiztosítást tanulják, amely szükséges ahhoz, hogy egy helikopter alkatrészt gyártó üzem termelésében dolgozhassanak. Kiss Mihály kiemelte, az iskola képes megfelelni azon igényeknek, melyek egy nagy, multinacionális cég részéről felmerülhetnek.

Az eseményen Andreas Stöckle, az Airbus Helikopters Magyarország Kft ügyvezető igazgatója is előadást tartott a megjelent szülőknek és diákoknak.

Andreas Stöckle elmondta, a tervek szerint a gyártás 2022 második felében kezdődhet a gyulai üzemben. Az Airbusnak a gyulai lesz a kilencedik telephelye sok ország után, ahol precíziós alkatrészeket készítenek majd.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …