2024. április 20., szombat
FONTOS

Emelkedik a betegszám, átszervezik a betegutakat

Pénteken jelentette be a Békés Megyei Központi Kórház, hogy a COVID-19 járvány negyedik hullámának betegszám emelkedése ismét szükségessé tette a betegutak átszervezését.

Ezért október 23-án, vagyis szombat reggel 8 órától a Békés Megyei Központi Kórház teljes ellátási területéhez tartozó baleseti sebészeti ellátást igénylő beteget a Réthy Pál Tagkórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállítja a mentőszolgálat.

A járóbetegként ellátható traumatológiai esetek ellátása szombaton és vasárnap a gyulai Sürgősségi Betegellátó Osztályon biztosított. Október 25-én reggel 8 órától teljes körűen a békéscsabai Sürgősségi Betegellátó osztály fogadja a traumatológiai eseteket.

Az idegsebészeti fekvőbeteg ellátás október 23-tól Békéscsabán működik. A Stroke-Rehabilitációs Osztályon fekvő betegek a Reumatológiai Osztályra kerültek áthelyezésre. Az osztály a Pszichiátriai tömb 1. emeletén található.

Az alábbi táblázatok tartalmazzák az áthelyezett fekvőbeteg ellátó osztályok elérhetőségeit. A Pándy Kálmán Tagkórház aktív fekvőbeteg szakellátó egységei az alábbi helyszínekre költöztek a békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórházba:

 

Gyulai osztály Békéscsabai osztály Elhelyezkedés Békéscsabán Nővérállomás telefonszám
Idegsebészeti Osztály 2. Sebészet osztály Műtéti tömb 2. emelet 06 66 555 912
2. Traumatológia osztály 1.Traumatológia osztály Műtéti tömb 1. emelet 06 66 555 942

 

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …