2021. december 5., vasárnap
FONTOS

Fitnesz világbajnokságra készül a gyulai Kiss András

A funkcionális fitneszben sportágában elért eredményei alapján a nemzeti válogatott tagjaként képviselheti a magyar színeket a novemberi, svédországi világbajnokságon Kiss András, a Gyula Barbell Sport Club atlétája.

A gyulai versenyző 2017-ben ismerkedett meg a sportággal. Két év elteltével vett részt az első versenyén amatőr kategóriában, majd egy év alatt középhaladó szintre fejlődött a funkcionális fitneszben.

Idén Kiss András már profi kategóriákban halmozta a sikereket. Májusban az év felfedezettje lett, a Nemzeti Bajnokságról pedig a 4. helyet hozta el. Nemzeti válogatottként az idei norrköpingi világbajnokságra készül edzőjével, Faniszló Mátéval.

Faniszló Máté azt is elmondta, hogy a legnagyobb ajtó, ami most nyílt előttük, az a világbajnokság. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2028-as Olimpián bemutatkozó sportág lesz a funkcionális fitnesz. Kiss András életkora, felkészültsége és tehetsége alapján esélyes arra, hogy ebben a sportágban ő képviselje először Magyarországot.
 

Nézze meg ezt is:

Adventi szombatok elnevezésű programot tartanak a kastélyban

Változatos programokkal várják a látogatókat a nemrég átadott Stefánia-szárnyban, az adventi időszakban. Az ezt követő …