2021. november 29., hétfő
FONTOS

Egy hét alatt 22 ittas sofőr Békésben

Meghaladta a hármat az egy napra jutó ittas járművezetés miatt történt rendőri intézkedések átlaga az elmúlt héten Békés megyében. Alkoholfogyasztás után vezetni veszélyes, ezt mutatja az is, hogy két ittas autós balesetet is szenvedett.

Békés megyében a rendőrség folyamatosan igyekszik kiszűrni a forgalomból az ittas vezetőket.

Az év 42. hetében, 2021. október 18. és 24. között összesen 22 járművezetővel szemben történt ittas járművezetés miatt intézkedés, közülük 11-en gépi meghajtású járművet vezettek.

Két autós balesetet is szenvedett. Egyikük 2021. október 22-én este csúszott árokba az autójával Orosháza és Kaszaper között.

A másik férfi egy nappal később a 46-os főúton Mezőtúr és Gyomaendrőd között tért le az útról, majd miután árokba csapódott, a kocsi visszasodródott az útra és felborult.

Az előbbi férfi nem sérült meg, a Gyomaendrőd külterületén balesetet szenvedett autóst viszont súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők.

Az ittasan vezetők azonban nemcsak maguknak okozhatnak sérülést, hanem a többi közlekedőt is veszélyeztetik.

Ezért a rendőrök minden nap végeznek olyan közúti ellenőrzést, amelynek során szondáztatják a közlekedőket.

A múlt héten olyan férfivel szemben is intézkedtek, aki munkaadója traktorját vezette ittasan, a rá bízott feladatot végezte úgy, hogy előtte alkoholt ivott. Emellett előállítottak egy olyan férfit is, akinek jogosítványa sincs, mégis volán mögé ült, ráadásul ittasan.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében ismételten kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen!

Nézze meg ezt is:

Két baleset, három könnyű sérült és egy őrizetbe vétel

  Békés megyében 2021. november 25-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés …