2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 10. 26.

Témák:

– Eltűnhet a kőris a következendő években a városokból. Erről is szó esett azon az országos roadshown, melynek ezúttal Gyula volt az állomása. A szakemberek a jövőben olyan növényeket próbálnak telepíteni, melyek bírják a megváltozott éghajlatot.

– Az ország több pontján is markánsan emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja. Békéscsabán egyelőre kedvezőbb a helyzet.

– Tehetségbarát tanítási módszerekről szóló képzésen vettek részt a gyulavári Bay iskola tanárai. Az eseményen elhangzott, az intézmény a jövőben a névadó szellemiségéhez igazodva fogja erősíteni a természettudományos tantárgyakat.

– Mindenszenteki mécses gyújtást tartanak Gyulán a Szentháromság temetőben. Az eseményhez országszerte több város is csatlakozott.

– Még pár hétig csodálhatjuk az őszi színeket a természetben, a levelek viszont hamarosan lehullanak a földre. A friss avar fontos szereppel bír, hiszen menedéket nyújt a kistestű állatoknak, valamint rovaroknak. Ezért ha tehetjük, csak a szükségesnek vélt helyen és óvatosan gereblyézzünk.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák: – A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és …