2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 10. 27.

Témák:

– Öt éve avatták fel azt az emléktáblát, mely Nádházi János nagy hatású, 1956-os beszédére hívja fel a figyelmet a gyulai polgármesteri hivatal bejáratánál. A szerda reggeli koszorúzás alkalmával Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Nádházi János és társai a polgári értékeket követve végig békés mederben tartották a forradalmi eseményeket.

– Jelentős aszálykárral kellett szembesülnie idén a Körös-Maros Biofarmnak. A júniusi, majd az augusztusi szárazságnak köszönhetően közel 300 hektár kukorica semmisült meg a cég területén.

– Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára Benkő Tibor honvédelmi miniszter Maléter Pál Emlékérmet adományozott Bagyinszki Zoltánnak. A gyulai Október 23. Alapítvány elnöke az 1956-os forradalom és szabadságharc eszmeiségének, emlékének ápolásáért kapta meg az elismerést.

– Még pár hétig csodálhatjuk az őszi színeket a természetben, a levelek viszont hamarosan lehullanak a földre. A friss avar fontos szereppel bír, hiszen menedéket nyújt a kistestű állatoknak, valamint rovaroknak. Ezért ha tehetjük, csak a szükségesnek vélt helyen és óvatosan gereblyézzünk.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …