2024. március 29., péntek
FONTOS

Közösen fejlesztették a radiológiai ellátást

 

Mai árfolyamon számítva több, mint egymilliárd forint értékű, közös projektet bonyolított le a Békés Megyei Központi Kórház és a nagyváradi Gavril Curteanu Kórház.

A partiumi nagyvárosban a napokban tartották a záró konferenciát, Gyulán erre a járvány miatt internetes kapcsolat igénybevételével csütörtök délután került sor. Az eseményen magyar részről Becsei László főigazgató-főorvos idézte fel a közös munka legfontosabb állomásait.

A pályázat révén biztosítottá váltak a radiológiai képalkotás feltételei, a PACS rendszer fejlesztésével megteremtődtek a Békés Megyei Központi Kórház telephelyei, valamint a Nagyváradi Kórház között a távleletezés feltételei, ami hozzájárul a szakmai együttműködés javításához, fejlesztéséhez is.

A program lehetővé tette, hogy a két kórház munkatársai közös szakmai gyakorlatokon, képzéseken vegyenek részt. A két intézmény munkatársai több alkalommal találkoztak, hatszor nagyváradi orvosok és ápolók Gyulán szereztek tapasztalatokat, a Békés Megyei Központi Kórház orvosai és ápolói pedig három alkalommal töltöttek szakmai gyakorlatot A Sebes-Körös parti nagyvárosban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …