2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Mezei Mária életpályáját mutatták be a várszínházban

Tóth Auguszta – Hoztam valamit a hegyekből című monodrámáját láthatták a színházkedvelő nézők hétfő este, a várszínház kamaratermében. Az előadás Mezei Mária színésznő életpályáját mutatta be a hallgatóságnak.

Mezei Mária karriere nem volt zökkenőmentes. Édesapja kezdetben tiltotta a színészi pályától, jogra küldte, aztán végül csak megbékélt lánya döntésével.

Sikerek és kudarcok folyamatos hullámzása jellemezte életét. Ezek mellett sokat utazott, úgynevezett “kényszerpihenőt vett ki” lelki egészsége megóvása érdekében. A háború idején kitiltották a Pécsi Nemzeti Színházból és a városból is.

Az eredetileg a Nemzeti Színház által bemutatott előadás, a Hoztam valamit a hegyekből Mezei Mária önvallomásának is címe. A darab az ő hitvallását, az emberekhez és a világhoz való viszonyulását mutatja be. Tóth Auguszta elmondta, a próbafolyamat nem volt egyszerű, sőt, embert próbáló feladat volt, de nagy élvezettel állt neki a feladatnak. Az előadás számos önéletrajzi könyv és Mezei Máriáról született írás alapján jött létre, amely tisztelettel állít emléket a művésznek.

A színésznő elmondta, többször is játszott már Gyulán, legutóbb A kassai polgárokban. Annak idején az Erkel Diák Ünnepeken is fellépett.
 

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …