2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újabb szelektív hulladékgyűjtő szigetek szűnnek meg Gyulán

Több témában született döntés a csütörtök reggeli képviselő-testületi ülésen.

Leel-Őssy Gábor a koronavírus-járvány negyedik hullámával, a kórházi átcsoportosítással, valamint a betegút átszervezésekkel kapcsolatban interpellált.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, a gyulai a legnagyobb és legfelkészültebb kórház, ezért a Pándy Kálmán tagkórházat kellett kijelölni covid-kórháznak. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója levélben adott választ és tájékoztatást.

A grémium beszámolót hallgathatott meg a Gyulai Várfürdő első nyolc hónapjának időszaki gazdálkodásáról. Emellett az idei év várható eredményeiről és a 2022. évi üzleti tervezés koncepciójáról is szó esett. Kun Miklós, a fürdő igazgatója kiemelte, sokkal jobb nyári szezonjuk volt, mint amire számítottak.

A grémium a fő napirendi pontok között elfogadta többek között a város desztinációfejlesztési stratégiáját, valamint azt a javaslatot, amely a Gyulai Várfürdő ügyvezetőjének személyéről döntött. Ez alapján újabb 5 évre Kun Miklóst javasolta a testület.

Döntés született a Neumann hagyaték Német Nemzetiségi Önkormányzat részére történő ingyenes tulajdonba adásáról, valamint a Máriás-ház ingyenes használatba adásáról szóló szerződés módosításáról. 2009-ben a gyulai önkormányzat megvette a Neumann hagyatékot, amely egy tipikus sváb család háztartási eszközeit tartalmazza. Eddig ingyenesen használta a német önkormányzat, melyet restauráltattak is.

A hulladékgazdálkodás helyi közszolgáltatásáról szóló önkormányzati rendeletet módosításáról is határozott a grémium. Újabb szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetését kérték a lakosok.

A testület zárt ülésen döntött az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjak odaítéléséről.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …