2024. április 25., csütörtök
FONTOS

150 tonna sóval várják a hideg időt a gyulai közüzemnél

Az utóbbi években tapasztaltaknál jóval hidegebb lehet az előttünk álló tél, legalábbis több meteorológiai előrejelzés is ezt vetíti előre.

Ezek a felvételek még 2019 januárjában készültek, és azon ritka napok egyikét láthatjuk, amikor valóban hó borította az utakat. Ezen a héten, csütörtökön 20 fokot is meghaladó nappali csúcshőmérséklet várható, de a Gyulai Közüzemi Kft telephelyén már bevetésre készen állnak a gépek.

A cég már most jelentős sókészletet, mintegy 150 tonnát halmozott fel. Ez részben annak is köszönhető, hogy a legutóbbi tél meglehetősen enyhe volt, vagyis sok só megmaradt. Ez persze nem lenne elég, ha a következő hónapokban valóban hidegebb lenne a szokásosnál, azonban a mennyiség a későbbiek folyamán növelhető.

Bányai György elmondta, a cég parkgondozó munkásai, valamint a közhasznú dolgozók is készen állnak a hideg idő beálltával várható feladatokra. A Közüzemi Kft megkötötte a szokásos szerződéseket azokkal a helyi vállalkozókkal, akik besegítenek, ha rosszabbra fordul a helyzet. A hó és csúszásmentesítésben Gyulán a gépek mellett mintegy 50 ember vesz részt.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …