2024. április 18., csütörtök
FONTOS

11 év kihagyást követően kezdődött el szerdán az Erkel-emlékverseny

Többek között a Hazám, hazám Erkel Ferenc: Bánk bán című operájának leghíresebb áriája nyitotta a 31. alkalommal életre hívott Erkel-emlékversenyt.

Az eseményt 11 év kihagyást követően rendezik meg Gyulán. A szerdától vasárnapig tartó programon a sakkozók összesen hét fordulóban mérik össze tudásukat. Vámosi Péter azért szerette meg gyerekkorában a sakkot, mert a társasjátékokat kiismerte, a sakkot viszont nem.

Egy sakkjáték három részből áll. A megnyitás, középjáték, valamint a végjáték. Különféle nyitások vannak, melyek a későbbiekben nagy hatással vannak a megmérettetésre.

A nemzetközileg is elismert megmérettetést eredetileg tavaly rendezték volna Erkel Ferenc születésének 120. évfordulóján, azonban a járványügyi korlátozások miatt ez akkor nem valósult meg. A nevezések száma hatással volt az idei versenyre is.

A szervezők remélik, hogy nem kell újabb éveket várni a következő Erkel-emlékversenyre a jövőben, emellett azt is szeretnék elérni, hogy ne csak hazai, hanem külföldi sakkozók is összemérhessék tudásukat az eseményen.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …