2024. április 23., kedd
FONTOS

70-75 százalékos kihasználtsággal működik a gyulai hajléktalanszálló

Hét év alatt, több fázisban készült el az Ökumenikus Segélyszervezet gyulai Szociális és Fejlesztő Központjának felújítása. 2014-ben, az első ütemben a Hajléktalanok Nappali Melegedőjének épülete újult meg.

Ezt követően évről-évre zajlottak a munkálatok az éjjeli menedékhelyen, ahol cserélték a villany-, és vízvezetéket, korszerűsítették a fűtést. A konvektorokat lecserélték, és napkollektorokat szereltek fel. A burkolatcsere mellett, korszerűsítették a mosdókat, tusolókat, akadálymentesítették az éjjeli menedékhelyet. Itt egy speciális szellőzőrendszert is kiépítettek, ami a benti levegőt kiviszi, és folyamatosan friss levegőt fúj a helyiségbe. Az átmeneti szálláson az akadálymentesítésre nem nyílt lehetőség, hiszen az épület jellege ezt nem tette lehetővé. A beruházásnak köszönhetően a hajléktalanszálló élhetőbb körülményeket biztosít a lakók, rászorulók számára.
Kerekes Gizella, az Ökumenikus Segélyszervezet gyulai Szociális és Fejlesztő Központjának vezetője elmondta, van egy Utcai Szociális Szolgálatuk is, akik igyekeznek becsalogatni azokat, akik nagyon rossz körülmények között élnek.

November elsejétől április 30-ig tart a krízisidőszak. Télen sokkal veszélyeztetettebbek azok az emberek, akiknek nincs hol meghúzódniuk.

Kerekes Gizella kiemelte, az elvárthoz képest is szigorúbb feltételeket szabtak ki a fertőtlenítéssel, kézmosással, valamint a tisztálkodással kapcsolatban. A vezető hangsúlyozta, sok időt elvett, hogy valamennyi ellátottnak meg kellett tanítani, hogyan kell helyesen kezet mosni. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy az ellátottakkal együtt dolgozva a járványügyi helyzet alatt is normál működést tudjanak kialakítani.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …