2024. április 19., péntek
FONTOS

Több, mint 86 milliárd forint érkezik Békés megyébe

Megjelentek a TOP Plusz, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz első pályázatai.

A 2021 és 2027 közötti európai uniós pénzügyi ciklusban több, mint 86 milliárd forint érkezik Békés megyébe. Ez az összeg 26 milliárd forinttal több, mint az előző ciklusban. Mindez azt jelenti, hogy több forrást lehet majd felhasználni Gyulán is. Lakosságszám arányt tekintve ez az összeg 6,6 milliárd forint. Kónya István, megyei térségi tanácsnok kiemelte, ez az induló összeg akkora, mint amennyit két év alatt sikerült fejlesztések által megvalósítaniuk Gyulán.

Kónya István elmondta, három prioritási tengely mentén haladnak a jelenlegi uniós ciklusban. Ebből a legnagyobb az élhető települések témakör, amelyben pályázni fognak többek között csapadékvíz elvezető rendszerek korszerűsítésére, valamint óvoda felújításra.

Vannak olyan belterületi útszakaszok, melyek nem a gyulai önkormányzat tulajdonában vannak. Ilyen többek között a Madách utca, valamint a Bartók Béla és az Ajtóssy Albert utca közötti szakasz, melyek a Magyar Közút kezelésében vannak. A 8,8 milliárd forintos gyulai járási keretből 900 millió forintnyi kerete lesz a cégnek. Kónya István kiemelte, bíznak benne, hogy ezek az említett szakaszok is megújulhatnak az előttünk álló időszakban.

Nézze meg ezt is:

Az észt nagykövet tartott előadást a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán

  2023-ban a finn, idén pedig az észt nagykövet látogatott a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai …