2024. március 29., péntek
FONTOS

Sikeres volt a Light Friday Békéscsabán

Nagy sikere volt a Light Friday akciónak Békéscsabán. Aki ellátogatott a Szarvasi úti OMV benzinkútra, ingyen kaphatott világító, fényvisszaverő eszközöket.

Ősszel, illetve télen többet kell sötétben, szürkületben közlekedni, és a köd, eső, majd a téli napokon havazás miatt is egyre gyakrabban romlanak majd a látási viszonyok. Ezért különösen fontos, hogy a közlekedők legyenek láthatóak. A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak éppúgy gondot kell erre fordítaniuk, mint az autósoknak. A Ligh Friday akcióban, 2021. november 5-én a rendőrség országszerte a készlet erejéig díjmentesen biztosított az érdeklődőknek világító, fényvisszaverő eszközöket. A 100%-os leértékelésnek Békéscsabán nagy sikere volt, négy óra alatt 642 láthatósági eszközt osztottak ki a baleset-megelőzési kollégák, köztük kerékpáros villogó készlet, fényvisszaverő karpánt, gyermekmellény, felnőtt mellény és egyéb termék talált gazdára.

A közlekedési balesetek, közúti tragédiák megelőzéséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ezért az akció kapcsán ezúton is kéri, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, vigyázzanak magukra, utasaikra és figyeljenek közlekedő partnereikre is!

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …