2021. december 5., vasárnap
FONTOS

257 új fertőzött Békés megyében

257 új esettel 27 513-re nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március óta rögzített száma. Országosan sem születtek kedvező adatok kedden. 4588 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 123 többségében idős, krónikus beteg. 4522 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 452-en vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírusos betegek számának növekedése miatt – a járvány előző hullámainak felszálló ágához  hasonlóan – a  kórházakban  ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát. A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.

A beoltottak száma 5 978 ezer, 1 millió 397 ezren már a harmadik oltást is felvették. A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengül, ezért a vírus elleni erősebb védelem érdekében minden 18 év feletti, már több mint 4 hónapja oltottnak javasolt a harmadik oltás felvétele.
 

Nézze meg ezt is:

Adventi szombatok elnevezésű programot tartanak a kastélyban

Változatos programokkal várják a látogatókat a nemrég átadott Stefánia-szárnyban, az adventi időszakban. Az ezt követő …