2024. április 19., péntek
FONTOS

Pályázati forrásból fejleszthetők a 4 és 5 számjegyű utak

A 2021 és 2027 közötti európai uniós pénzügyi ciklusban több, mint 86 milliárd forint érkezik Békés megyébe.

Idén szeptemberben fogadta el a kormány a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz által megvalósuló Integrált Területi Programokat.

Békés megye azon kilenc megye között van, melynek előzetesen hagyták jóvá az ITP-jét, ami a TOP Plusz „forgatókönyve”. Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke kiemelte, a cél a TOP Plusz kapcsán is a gazdasági infrastruktúra kiépítése, a közlekedés fejlesztése, a munkába állás lehetőségeinek megteremtése, a településeken elérhető szolgáltatások színvonalának javítása. Október 28-án, valamint november 3-án összesen hat felhívás jelent meg.

Zalai Mihály elmondta, november 3-án jelent meg a Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívás. Ez bölcsődei-, valamint óvodai beruházások megvalósítására nyújt lehetőséget. Első körben a támogatási kérelmeket 2021 december 1-e és 2022 január 14-e között lehet benyújtani.

Békés megye négy településének, és a megyei önkormányzatnak egy-egy projektjét díjazták a Virtuális Erőmű Program 10 éves jubileumi, egyben XII. díjátadó gáláján.

Ebben az évben a Békés Megyei Önkormányzat is a díjazottak között szerepelt. A Békéscsabán található Megyeháza egy energetikai pályázat segítségével újult meg. Ezzel jelentősen tudják csökkenteni a gázfelhasználást, valamint a szén-dioxid kibocsátást is.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …